Login

Mindfulnesstraining MBSR

Wil je bewuster leren omgaan met (werk)stress, of minder geleefd wil worden door gezondheidsklachten, of gewoon met meer bewustzijn in het leven staan? Dan is de originele mindfulnesstraining (MBSR/MBCT) waardevol. Mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen die zich actief wil inzetten voor eigen gezondheid en welzijn.

In het bijzonder wanneer je:

  • beter wilt leren omgaan met spanning, pijn, angst en/of paniek
  • minder met gedachten bezig wilt zijn (piekeren)
  • je in een druk leven staande wilt houden
  • sneller je energie wilt regenereren


Er is inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit. Aangetoond is dat zeer uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten sterk afnemen en deelnemers zich beter kunnen ontspannen en flexibeler en creatiever om kunnen gaan met allerlei vormen van stress.

Deelnemers ervaren een toename in energie en vitaliteit, en in het algemeen een grotere kwaliteit van leven. De training is effectief gebleken bij: (werk)stress en burn-out, angst en paniek, piekeren, chronische pijn en emotionele gevolgen van ernstige ziekte, stress- en spanning-gerelateerde klachten zoals hoge bloeddruk, psoriasis, hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en hyperventilatie.

Programma ( ook ONLINE mogelijk)

Onderdelen van de training zijn:

  • Begeleide aandachts- en concentratieoefeningen.

  • Eenvoudige bewegingsoefeningen.

  • Oefeningen om het bewustzijn in het dagelijkse leven te vergroten.

  • Oefeningen gericht op het anders omgaan met gedachten en gevoelens die makkelijk tot piekeren en stress kunnen leiden.

  • Achtergrondinformatie over onder andere stress, aandacht, omgaan met grenzen en communicatie.

  • Gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen.


Mindfulnesstraining is geen gespreksgroep en geen therapie. Er is geen voorkennis vereist.
Dit zijn de ervaringen zijn van eerdere deelnemers.

Het is ook mogelijk de training individueel te volgen, dat kan ook online.

Tijdsinvestering

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, en een stiltedag. Daarnaast vraagt het van de deelnemer ook een actieve oefening van 30 - 45 minuten per dag met behulp van audiofiles en een werkboek.

Startdata Mindfulness Dordrecht seizoen 2024

Maandagavond 15 januari 2024                                      19.15 - 21.45

Maandagavond 13 mei 2024                                          19.15 - 21.45

Donderdagavond 16 mei 2024                                        19.15 - 21.45

Maandagavond 16 september 2024                                19.15 - 21.45

Donderdagavond 19 september 2024                             19.15.- 21.45

 

Kosten 2024

Kosten van de training: 575,- euro voor particulieren. Voor organsaties/ werkgevers is het tarief 995,- euro. Cursusmateriaal (werkboek + audiomateriaal) zijn inbegrepen. De training wordt steeds vaker (ook op aanbeveling van bedrijfsartsen) door werkgevers vergoed. Kijk voor vergoedingen via de zorgverzekering op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness

Individuele training is ook mogelijk. 

Vergoedingen 2024

Veel verzekeraars vergoeden de geprotocolleerde mindfulnestraining MBSR /MBCT, mits uitgevoerd door gecertificeerde trainers. Check uw polis voor de precieze bedragen en voorwaarden. Of ga direct naar de vergoedingen in 2024 voor mindfulness per zorgverzekeraar www.zorgwijzer.nl

Voor alle vergoedingen geldt dat de training gevolgd moet worden bij een VMBN gecertificeerde trainer in Categorie 1, op verwijzing van de huisarts. Patries Dekkers is een gecertificeerd mindfulnesstrainer en gekwalificeerd bij de beroepsvereniging VMBN, in de hoogste categorie 1, www.vmbn.nl.

Werkgevers vergoeden de kosten vaak vanuit het persoonlijk professionaliseringsbudget of budget voor reintegratie of duurzame inzetbaarheid dat voor werknemers beschikbaar is.

Wanneer de prijs een belemmering vormt, is gespreide betaling of een aangepaste prijs mogelijk, de hoogte is afhankelijk van het netto gezinsinkomen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Aanmelding

Wilt u zich opgeven voor een training of wilt u nadere informatie? U kunt zich aanmelden via info@mindfulness-dordrecht.nl of via het contactformulier. Hierna ontvangt u een bevestiging van de aanmelding en een uitnodiging voor een telefonisch kennismakingsgesprek.

Naar aanleiding van dit gesprek wordt gezamenlijk besloten of deelname aan de training zinvol is. Een persoonlijke afspraak is ook mogelijk, als hiervoor aanleiding is.

 

Film van Bill Moyers; Healing from within. De film over Mindfulness Based Stress Reduction is gemaakt in de jaren 80, en nog steeds actueel. 

 

Deze training is geschikt voor de volgende doelgroepen

Particulieren

Mindfulnesstraining MBSR voor iedereen die op een actieve manier wil bijdragen aan eigen gezondheid.

Lees meer

Op het werk

Mindfulness is waardevol in het leren omgaan met werkdruk. Aandacht voor het hier en nu is ook in werk heel krachtig.

Lees meer