Login

Mindfulness voor jongeren van 15 – 19 jaar

Mindfulness helpt jongeren om een hoofd vol gedachten tot rust te brengen, om te gaan met emoties zodat ze minder met je aan de haal gaan en je ze beter kunt reguleren.

Mindfulness helpt je meer rust te kunnen ervaren, je beter te kunnen concentreren, bewuster om te kunnen gaan met impulsen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Ook voor pubers kan mindfulness van grote waarde zijn, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het kan hen helpen zich beter te concentreren, minder afgeleid te zijn, makkelijker om te kunnen gaan met emoties, beter te kunnen slapen, beter in hun eigen kracht te kunnen staan.

Het is prettig als je zelf in staat bent te ontspannen en als je over vaardigheden beschikt om 'een hoofd vol gedachten' tot rust te brengen, zodat je jezelf goed staande kunt houden in een steeds complexer wordende wereld. Ook is het prettig om te weten hoe je met fijne en lastige gevoelens om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of je steeds maar zorgen te maken. Een onmisbare vaardigheid in een wereld waarin zoveel mogelijkheden, afleiding en prikkels te verwerken zijn.

Tijdens aandachttraining leren jongeren hun aandacht richten op een specifieke manier: doelbewust, in het huidige moment en zonder oordeel. Dat is de basis. Ze ontwikkelen kwaliteiten als geduld, vriendelijkheid, concentratie en het uitstellen van onmiddellijke reacties.

'Aandacht werkt!, is een mindfulness methode voor kinderen en pubers. Deze aandachttraining voor pubers is gebaseerd op de klassieke 8 weekse mindfulnesstraining voor volwassenen van Jon Kabat-Zinn. Voor de leeftijdsgroepen van 12 – 14 en 15 – 19 zijn aparte trainingen ontwikkeld.

Pubers ervaren de training als praktisch en ondersteunend, ze leren vaardigheden om rust te vinden op de momenten dat het er voor hen toe doet, en die vaardigheden kunnen ze zelfstandig inzetten! Ze nemen regie over hun eigen welzijn.

'Ik kan nu veel beter in slaap vallen , en als ik niet kan slapen weet ik wat me kan helpen.' . ' Als het druk is in mijn hoofd en ik kan me niet concentreren, merk ik het op en kan ik heel makkelijk een korte oefening doen'. ' Als ik mijn huiswerk moet maken en ik het is nog heel vol in mijn hoofd doe ik eerst 'time out - tune in' daarna lukt het me beter om me te concentreren'

Jongeren ontwikkelen een groeiende vaardigheid om om te gaan met emoties, frustraties, zorgen, spanning, dit geeft zelfvertrouwen en evenwicht. De methode Aandacht werkt! wordt gegeven op scholen voor voortgezet onderwijs en in de eigen praktijk, individueel en in groepsverband.

Daarnaast werk ik ook als gecertificeerd trainer met het curriculum .B van Mindfulness in Schools Project London, speciaal ontwikkeld voor scholen in het Voortgezet Onderwijs.

      

Programma

10 bijeenkosten van 1 uur – 1 1/4 uur.

Waar werken we aan?

  • Concentreren Benoemen en begrijpen van emoties en gedachtenprocessen
  • Aanwezig zijn in Hier en Nu
  • Omgaan met spanning en stress
  • Zelfvertrouwen te ontwikkelen
  • Geheugen te verbeteren
  • Aardiger zijn voor jezelf en anderen

Kosten

Aandacht werkt! training voor puber van 12 - 19 jaar.
Deelname in een groepstraining ( 10 sessies van 1 uur - 1 1/4uur) bedraagt 345,- euro incl. BTW Groepsgrootte open trainingen 6 - 8 deelnemers. Individuele training is ook mogelijk, de kosten bedragen 95,- euro incl. BTW per sessie van 45 minuten.

Aanmelding

Wilt u uw kind opgeven voor een training of wilt u nadere informatie?

U kunt zich aanmelden via info@mindfulness-dordrecht.nl of via het contactformulier. Hierna ontvangt u een bevestiging via de mail en een uitnodiging voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Naar aanleiding van dit gesprek wordt gezamenlijk besloten of deelname voor uw kind zinvol is, daarna volgt een persoonlijke afspraak met ouder(s) en kind.

In het schooljaar 2022/2023 hebben we geen open jongerentrainingen gepland, wel verzorgen we trainingen op middelbare scholen.

Deze training is geschikt voor de volgende doelgroepen

Onderwijs

Mindfulness ook toepasbaar in het onderwijs
Mindful teaching & teaching mindfulness

Lees meer