Login

Mindfulness voor kinderen van 5 – 12 jaar

Zowel kinderen als volwassenen krijgen tegenwoordig veel prikkels te verwerken. Er kan veel drukte in en om ons heen zijn en soms is dat letterlijk te veel.

Het is prettig als je als kind zelf in staat bent te ontspannen en als je over vaardigheden beschikt om 'een hoofd vol gedachten' tot rust te brengen, zodat je jezelf goed staande kunt houden in een steeds complexer wordende wereld. Ook is het prettig om als kind te leren hoe je met fijne en lastige gevoelens om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of je steeds maar zorgen te maken. Een onmisbare vaardigheid in een wereld waarin zoveel mogelijkheden, afleiding en prikkels te verwerken zijn.

Tijdens de aandachttraining leren kinderen hun aandacht richten op een specifieke manier: doelbewust, in het huidige moment en zonder oordeel. Dat is de basis. Ze ontwikkelen kwaliteiten als geduld, vriendelijkheid, concentratie en het uitstellen van onmiddellijke reacties.


'Aandacht werkt!, is de mindfulness methode voor kinderen, ontwikkeld door Eline Snel. De aandachttraining voor kinderen is gebaseerd op de klassieke 8 weekse mindfulnesstraining voor volwassenen van Jon Kabat-Zinn. De training is afgestemd op het ontwikkelingsniveau van kinderen van 5 tot 19 jaar. Voor elke leeftijdsgroep is een aparte training ontwikkeld. Aandacht werkt!' wordt door Patries Dekkers aangeboden in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in de regio Rotterdam - Dordrecht - Gorinchem. Patries biedt de training ook vanuit haar eigen praktijk, individueel of in groepsverband.

De training is ontwikkeld in de lijn van de 8-weekse mindfulnesstraining van Jon Kabat-Zinn voor volwassenen, maar helemaal afgestemd op het ontwikkelingsniveau van kinderen, de training biedt een doorgaande lijn voor een mindfulnesscurriculum binnen het PO en heeft een vervolg in het VO. Kinderen ervaren de training als praktisch en ondersteunend, ze leren vaardigheden om rust te vinden op de momenten dat het er voor hen toe doet, en die vaardigheden kunnen ze zelfstandig inzetten! Ze nemen regie over hun eigen welzijn.

'Ik kan nu veel beter in slaap vallen als ik eerst een oefening doe'. 'Als het druk is in mijn hoofd en ik kan me niet concentreren, weet ik wat ik kan doen'. 'Als ik bang ben helpt het als ik adem als een kikker, dan gaat het weg'.

Kinderen ontwikkelen een groeiende vaardigheid om om te gaan met emoties, frustraties, zorgen, spanning, dit geeft zelfvertrouwen en evenwicht.

De methode Aandacht werkt! wordt gegeven op scholen en in de eigen praktijk, individueel en in groepsverband. Patries Dekkers is gecertificeerd kindertrainer volgens de methode Aandacht werkt! en heeft gewerkt als opleider en supervisor bij de Academie voor Mindful Teaching. 

Waar werken we aan?

  • Concentreren
  • Benoemen en begrijpen van emoties en gedachtenprocessen
  • Aanwezig zijn in Hier en Nu
  • Zelfvertrouwen te ontwikkelen
  • Geheugen te verbeteren
  • Aardiger zijn voor jezelf en anderen

Kosten

Aandacht werkt! training voor kinderen tot en met 12 jaar. Deelname in een groepstraining (8 sessies van 45 minuten - 1 uur) bedraagt 245,- euro incl. BTW.
Exclusief ouderboek Stilzitten als een kikker a € 18,50

Aanmelding

Wilt u uw kind opgeven voor een training of wilt u nadere informatie? U kunt zich aanmelden via info@mindfulness-dordrecht.nl of via het contactformulier. Hierna ontvangt u een bevestiging via de mail en een uitnodiging voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Naar aanleiding van dit gesprek wordt gezamenlijk besloten of deelname voor uw kind zinvol is, daarna volgt een persoonlijke afspraak met ouder(s) en kind.

In het schooljaar 2021/ 2022 worden geen open kindertrainingen gegeven, wel verzorgen we trainingen op scholen.

Deze training is geschikt voor de volgende doelgroepen

Kinderen

Mindfulness helpt kinderen en pubers rust te vinden in een wereld vol prikkels en uitdagingen.

Lees meer