Login

Compassietraining geeft me zoveel tools om milder te zijn naar mezelf en mijn omgeving

, Door Iris vd Z

De compassietraining heeft me veel tools gegeven die ik kan gebruiken om meer zelfcompassie te ontwikkelen, milder en vriendelijker voor mezelf te zijn en minder streng. Mindfulness, 'being with the mind', merken wat er zich in mijn binnenwereld afspeelt op een niet-oordelende manier, en Compassie, 'working with the mind'. Het brein is flexibel en we kunnen het trainen om anders om te gaan met onszelf en de wereld om ons heen. Dat vind ik hoopvol en geeft zoveel vertrouwen. Ook de neuropsychologische achtergronden in de compassietraining over bijvoorbeeld het jaag- en gevaarsysteem die zo goed ontwikkeld zijn maar het kalmeersysteem wat eigenlijk onderontwikkeld bleek. Ik doe mijn oefeningen regelmatig, merk ook wanneer oude patronen de kop op steken, ik herken ze en heb heel wat oefeningen van Patries die ik kan gebruiken.

Na de mindfulnesstraining heb ik de compassietraining gevolgd, ik voel me zoveel beter, milder, ik ervaar meer ruimte en rust. De mindfulnesstraining bracht me inzicht in mijn eigen stresspatronen, in hoe ik mezelf klem zette, en mindful zijn biedt me de mogelijkheid niet in die automatische reacties te schieten, maar bewust te reageren.

Compassietraining is voor mij de bijzonder waardevolle verdieping!

Dank Patries voor je warme, open en oprechte begeleiding, de lichtheid die je me liet ervaren en dat allemaal met beide benen op de grond!  

terug naar vorige pagina

Contactgegevens

Patries Dekkers Training & Coaching Mindfulness | Compassie | CARE for Teachers | Mindfulness in Organisaties | CSRcoach ® | Burn-out en Re-integratiebegeleiding